Brinkdorp Rolde

Rolde is een knus dorp rijk aan bezienswaardigheden. Op slechts 500 meter vanaf Camping De Weyert staat de Jacobuskerk waarvan de toren op het Balloërveld al te zien is. De kerk was in de middeleeuwen een oriëntatiepunt voor reizigers naar Groningen en is dus bijna niet over het hoofd te zien. Daar vlakbij liggen hunebedden D17 en D18. Ook kunt u een bezoek brengen aan de Molen van Rolde in het centrum aan de Brink. Deze is op zaterdagen regelmatig open voor publiek.

Pieterpad

Het pieterpad is de bekendste langeafstandswandelroute van Nederland. De route loopt van Pieterburen, Groningen naar Sint-Pietersberg, Limburg en loopt langs Camping de Weyert (etappe 4).
Rolde is een van de etappe plaatsen van het pieterpad. Etappe 4 gaat van Zuidlaren naar Rolde en Etappe 5 gaat van Rolde naar Schoonloo.

De Hondsrug

De Hondsrug is een langgerekte zandrug die van Emmen tot aan Groningen loopt en is daarmee een van de hoogste gedeeltes van Drenthe. De Hondsrug wordt doorkruist door vele fiets-, zand- en keienpaden en kent gezellige dorpen en unieke bezienswaardigheden. Camping De Weyert is een rustige uitvalsbasis, ideaal gelegen om de Hondsrug te ontdekken.

Duizenden jaren al wonen er mensen op de Hondsrug. De Hondsrug heeft een geschiedenis die haar weerga niet kent. Een gebied vol spannende verhalen. Middels exposities, expeditie boekjes, routes, routes in de app Anno Drenthe, arrangementen en levende geschiedenis activiteiten ontdekt je alles over dit unieke gebied.

Drenthe 5-sterren natuurgebied

Camping De Weyert ligt in het gezellige brinkdorp Rolde, in het stroomdalgebied van de Drentse Aa. Het Drentse Aa gebied is in 2005 uitgeroepen tot een van de twee 5-sterren natuurgebieden in Nederland!
Bijna grenzend aan Camping De Weyert ligt het bekende Balloërveld. Met uitgestrekte heidevelden en zandverstuivingen een wonderschoon landschap. De kans is groot dat u hier de schaapherder met zijn kudde tegenkomt.

Het gezellige Assen

Zit het weer een beetje tegen, of wilt u gewoon eens een dagje winkelen? Camping de Weyert ligt op slecht 5 kilometer afstand van Assen. Assen is een stad met een groot en gezellig winkelcentrum en is daarnaast, vooral tijdens de zomermaanden, het toneel van diverse culturele activiteiten.

Vanaf Camping De Weyert bent je in een paar minuten op het TT Circuit Assen. De evenementen rond motorsport die hier georganiseerd worden zijn een ware belevenis. Een bezoek aan het TT Circuit staat dan ook garant voor een gezellige dag met veel spektakel. Voor een overzicht van evenementen op het circuit.